KEY WEST

WEEKEND I MADRID

Madrid

Vi har været i Barcelona en del gange (senest i efterårsferien 2015) men Madrid er helt sikkert også værd at besøge. Desværre er det lidt mere besværligt at komme dertil, da man ikke kan flyve direkte fra Jylland. Vores tur gik derfor fra Billund over Amsterdam.

Vi ankom til Madrid en fredag aften, omkring midnat. Turen fra lufthavnen til den centrale by tager kun omkring 20 minutter.

Vi boede på hotel ME Melia, et lækkert hotel der ligger helt centralt i byen, med barer og restauranter lige uden for døren samt en fin rooftop bar på taget. Vi boede på 1. sal og selvom der var gang i byen på den lille ”plaza” lige udenfor, så var der ikke mere larm, end man kunne sove fra. Morgenmaden på hotellet var super lækker og der var rigtig meget at vælge imellem, bl.a. var der rigtig god appelsinjuice og ikke bare ”saftevands” juice man ellers får mange steder.

Madrid

Madrid

Vi rejste i en gruppe og som noget meget uvant for os, havde vi en guide med.

Lørdag morgen startede vi med en gåtur i de små hyggelige gader omkring hotellet. Turen tog os forbi banken ”Caixa Forum”, hvor vi var inde at få kaffe. Bygningen er ny, men bygget i gammel stil. En super flot bygning, både udefra og indenfor. Lige ved siden af ”Caixa Forum” er en stor væg med en vertikal have. En super god ide for at gøre byen grøn og væggen var så fin. Vi fik fortalt, at man ind i mellem, når det bliver for tørt, må fjerne alle planter, og sætte nye.

Madrid

Madrid

Turen gik videre til “Prado” Museet, hvor vi så på udvalgt kunst af store spanske kunstnere som Velásquez og Goya. Museet var en oplevelse, men der var rigtig mange mennesker.

Efter “Prado” var det tid til frokost, som blev indtaget på restaurant “Colonial Norte” som ligger i en gammel stationsbygning. Frokosten var rigtig lækker og bestod af lidt tapas til at starte med og derefter en god bøf.

Ovenpå den lidt tunge mad, var næste punkt på turen en cykeltur på el-cykler. Det var dejligt at røre sig lidt ovenpå den tunge frokost og vejret var skønt. Vi er, som danskere, vant til noget andre forhold for cyklister, så det var en lidt speciel oplevelse, at køre på fortovene ud og ind mellem gående.

Madrid

Efter cykelturen gik vi stille og rolig tilbage mod hotellet igennem små gader og over små pladser. Turen gik bl.a. over “Plaza Mayor” som er indbegrebet af en spansk plads med restauranter hele vejen rundt. Vi gik videre mod “Plaza Santa Ana”, hvor vi boede. Vi nåede at sidde og få lidt at drikke på pladsen, inden vi skulle på hotellet for at klæde om til aftenens middag.

Madrid

Madrid

Middagen var på “Restaurant Botin”, som siges at være verdens ældst eksisterende restaurant. Restauranten er fordelt over flere etager og går af små krogede trapper. Her er meget hyggeligt, og restauranten skulle være kendt for helstegt pattegris og lam. Vores selskab fik lam og vi var faktisk alle ret skuffede da vi gik derfra. Vi synes det var for ”besværligt” at sidde og pille lam af benene og tilbehøret bestod af 3 små kartofler. Men om ikke andet, kan vi sige vi har været der. Aftenen fortsatte på torvet ved hotellet, der var fyldt med mennesker. Selv om vi var en gruppe, lykkedes det os at finde en bar, hvor vi alle kunne være, og hvor de serverede nogle meget store gin-tonic. Selvom klokken blev 00.30 var der sort af mennesker ved bordene rundt på pladsen – så hyggeligt og vejret var dejligt.

Søndag formiddag startede vi med en gåtur igen. Første stop var ”Chocolateria San Gines”, hvor vi skulle smage ”chocolate con churros”, hvilket vi synes smagte rigtig, rigtig godt – men sikke en kaloriebombe. Friturestegte churros med den tykkeste varme chokolade til at dyppe i. Med mindre man er meget sulten, kan man sagtens nøjes med at dele.

Madrid

Madrid

Herefter gik turen videre til ”Reina Sofia”, museum for moderne kunst. En del af museet er et gammelt hospital, og det fornemmede man helt klart, når man gik rundt på gangene. Vi så Picasos Guernica, hvilket bestemt også var en oplevelse.

Efter museumsbesøget tog vi tilbage til ”Plaza Mayor” hvor vi skulle have frokost på ”Restaurant Los Galayos”. Her fik vi den lækreste tapas-menu. Vi fik alt fra fritterede grøntsager over lækker skinke til paella, ingen var sultne da vi gik derfra.

Efter en intens weekend fyldt med oplevelser var det nu tid til at tage i lufthavnen og flyve hjem igen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KEY WEST